I.P.L. Epilight

Definitief ontharen door middel van IPL Epilight

Stelt u zich eens voor, nooit meer scheren, epileren, harsen of pijnlijke en tijdrovende elektro-epilatie, voor miljoenen mannen en vrouwen die lijden onder ongewenste haargroei, is dit een droom die werkelijkheid is geworden dankzij Epilight.

 

Het Epilight ontharingssysteem is een niet invasieve vorm van lichttherapie, speciaal ontworpen ter verwijdering van ongewenst haar op alle delen van het lichaam. Het Epilight systeem is een uniek systeem omdat het sneller, effectiever en vriendelijker  is dan alle andere methoden. Door Epilight kan in principe het haar op alle delen van het lichaam, zoals: benen, armen, bovenlip, bikinilijn, van het lichaam verwijderd worden. Epilight is ontwikkeld door dermatologen en andere medische specialisten. Bij Epi Centre Noord worden de behandelingen gegeven door een getraind en vakkundig team.

 

Hieronder ziet u een voorbeeld van de linkerzijde van een kin voor en na  de behandeling met Epilight:

Het Epilight ontharings-systeem werkt met zichtbaar licht, dat met pulsen (“flitsen”) op de huid gericht wordt. Door middel van de ingebouwde computerbesturing kan de behandeling worden ingesteld en aangepast aan iedere individuele cliënt.

 

Het werkingsmechanisme berust op selectieve verhitting van de diep in de huid gelegen haarfollikels (haarzakjes) zonder aantasting van de omliggende huidstructuren of de opperhuid. Omdat de haren zich in verschillende fasen ontwikkelen en Epilight alleen haren in de groeifase behandelt, zijn meerdere behandelingen nodig met enkele weken tussenpauze. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig.

 

Omdat  per lichtflits een oppervlak van 4,5 vierkante centimeter belicht wordt, is een snelle ontharing mogelijk en kunnen grote oppervlakken in één zitting behandeld worden. Hieronder ziet u het effect van Epilight.

Pin It on Pinterest