Tijdelijk gesloten
t/m 9-2-21

Door de lock-down, is Epi Centre Noord tijdelijk gesloten tot en met 9 februari 2021.

Mesotherapie

Mesotherapie

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om wanneer uw “gewone”huidverzorging niet meer toereikend blijkt te zijn, door middel van micro-injecties spectaculaire resultaten te boeken.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een verzamelnaam voor oneindig veel toepassingen en mogelijkheden. Simpel gezegd, komt het bij mesotherapie er op neer dat “werkstoffen”i.p.v. op de huid (zoals dat met crèmes gebeurt), in de huid worden gebracht (met een zeer klein naaldje worden heel veel micro-injecties gegeven). De mate van resultaat wordt bereikt afhankelijk van het aantal micro-injecties dat gegeven wordt, de soorten werkstoffen en de concentratie daarvan.

Resultaat

Indien het juiste aantal micro-injecties gegeven wordt met de juiste werkstoffen in de juiste (hoge) concentratie, zijn de resultaten verbluffend. Afhankelijk van de conditie waarin de huid zich bevindt zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen met een tussenpoos van 1 a 1,5 week, nodig om een resultaat te boeken dat de huid weer in een perfecte conditie is. Zonder voorbehoud kan gesteld worden, dat u ziet dat na de behandeling iemands (uw) huid er weer uitziet als voor jaren terug. Bij iemand van oudere leeftijd met hele diepe “plooirimpels”zal de mesotherapie het meeste van de rimpels hebben opgelost, maar zullen de overgebleven rimpels nog bewerkt kunnen worden met een Filler.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen stimuleren de huid om weer in optimale conditie te komen. Zo wordt er onder andere Hyaluronzuur in de huid ingebracht. Hyaluronzuur is een actieve waterbinder en zorgt voor een optimale vochtbalans van uw huid. Daarnaast zet Hyaluronzuur het bindweefsel aan tot het maken van fibroblasten (cellen die het collageen en elastine produceren). Met nieuw collageen  en elastine wordt uw huid weer soepel en elastischer zodat u er jaren jonger uitziet. Naast Hyaluronzuur worden voor de huid belangrijke vitaminen en mineralen gebruikt. Met vitaminen wordt de verdunning van de huid tegengegaan., worden anti-oxidanten ingebracht. Het overbekende vitamine C speelt hierin een belangrijke rol als anti-oxidant en verhoogt de celactiviteit, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Naast bovenstaande werkzame stoffen wordt in de mesotherapie van Medex ook Glycolzuur en DMAE gebruikt. Door middel van Glycolzuur wordt de aanmaak van nieuw collageen en fibroblasten gestimuleerd, wordt de vochtbalans op peil gehouden en stoot het de dode huidcellen af. DMAE verhoogt de levensduur van cellen en helpt tevens ouderdomspigmentatie te voorkomen.

Behandeling

Een mesotherapie behandeling bestaat uit 4 tot 5 behandelingen en daarna een behandeling 2 a 3 keer per jaar. De eerste 4 tot 5 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden. Met heel kleine naaldjes worden de werkzame stoffen direct in de huid gebracht, dit duurt zo’n 15 tot 20 minuten. Dit is pijnloos doordat er verdovende crème op de huid wordt aangebracht. Met de mesogun worden alle micro-injecties even diep aangebracht en wordt dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen toegediend. Tenslotte wordt de behandeling afgesloten met “Vital Recover K crème”.

Pin It on Pinterest