Elektrisch epileren

Onder elektrisch epileren verstaan we behandelmethoden, waarbij haren door middel van een naald en elektrische stroom worden verwijderd. Kenmerk van elektrisch epileren is dat de haren één voor één behandeld worden.

Het doel van elektrisch epileren is nagroei, na verwijdering van het haar, praktisch onmogelijk te maken. Daarbij moet men wel in het oog houden dat de afzonderlijke haren niet allemaal in dezelfde groeifase zijn. Het is dus heel goed mogelijk dat een haarkiem in een haarzakje zich aan het ontwikkelen is tot een nieuw haar, terwijl dit op het moment van de ingreep nog niet zichtbaar is geworden.

Methode:

Uit de Verenigde Staten is de blend-methode afkomstig. Daarbij worden elektrolyse en thermolyse stroomsoorten tegelijkertijd gebruikt, waardoor de ingreep minder pijnlijk, minder tijdrovend en toch zeer effectief geworden is. We schuiven een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen er geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Vóór de behandeling

Het is het beste om de te behandelen plek niet van te voren thuis te ontharen. Als u voor de behandeling thuis zelf haartjes verwijdert met pincet of hars, dan is het onmogelijk te zien welke haren nog behandeld moeten worden. Het geëpileerde haar is dan weliswaar in zijn geheel verwijderd en niet meer zichtbaar, maar de haarkiemen in het haarzakje niet. Daar zal dan ook zeker weer een nieuw haar groeien. Zelf epileren kan ook het nadeel hebben dat er onderhuids wondjes ontstaan, die soms tot huidproblemen kunnen leiden. De pijn die elektrisch epileren veroorzaakt, verschilt per patiënt en kan ook per keer anders ervaren worden.

Tijdens de behandeling

Mocht u er last van hebben kan u een kalmerend product gebruiken. Tijdens de behandeling kunnen de volgende neveneffecten voorkomen: roodheid, irritatie en zwelling. Deze effecten zijn allemaal van voorbijgaande aard. Vooral bij mensen met een donkere huid bestaat de kans dat pigmentvlekken optreden. Mocht dit gebeuren, vermijd dan elke vorm van zonlicht en smeer u in met een sun-block.

Na de behandeling

Indien u dit wenst, kunt u thuis een koud water-kompres op de behandelde huid leggen.

 

Pin It on Pinterest