Micro-dermabrasie

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden

Hoe werkt micro-dermabrasie?

Door middel van een speciale vacuüm techniek worden steriele microkristallen over de huid ‘gespoten’. Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. U kunt het in principe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van micro-dremabrasie is, dat het veel intensiever is dan een scrub en veel veiliger is dan een chemische of kruidenpeeling. Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het resultaat na een kuur is ongekend.

Toepassingsmogelijkheden

Micro-dermabrasie kent vele toepassingen. Het meeste wordt micro-dermabrasie toegepast om lijntjes en rimpels te vervagen en de huid een jongere uitstraling te geven. Ook pigmentvlekken kunnen behandeld worden zodat deze nauwelijks nog zichtbaar zijn. Bij hardnekkige acne kan het toegepast worden om de acne aanzienlijk te verminderen. Ook wanneer de huid vroeger geleden heeft van acne waardoor littekens zijn ontstaan, is het mogelijk om door middel van micro-dermabrasie de huid een gladder aanzien te geven. Littekens door snijwonden, verbranding en striae (zwangerschapsstriemen) kunnen aanmerkelijk minder zichtbaar gemaakt worden met micro-dermabrasie.

De behandeling

De micro-dermabrasie start in kuurverband met wekelijkse behandelingen tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden. De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, met serum en de crème die u na de behandeling dient te gebruiken, zorgen voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid. Deze producten zijn volledig afgestemd op de micro-dermabrasie behandelig.

Het resultaat

Afhankelijk van het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Bij het opfrissen van de huid of bij stiae zijn gemiddeld 4-5 behandelingen in kuurverband nodig. Bij littekens of diepe rimpels zijn12-15 behandelingen in kuurverband nodig. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van uw huid en van de thuisverzorging van uw huid met de speciale producten tussen de behandeling in.

Pin It on Pinterest